Цените на петрола се покачват по време на търговията във вторник

...
Цените на петрола се покачват по време на търговията във вторник
Коментари Харесай

Цената на петрола расте заради отслабванего на долара

Цените на петрола се повишават по време на търговията във вторник сутринта след понижението им в предходната сесия. Подкрепата за петролния пазар и надлежно за растежа на котировките идва от отслабването на $, което прави цените на суровините по-привлекателни за вложителите.

Към 9:15 часа българско януарските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures нарастнаха с $1,75 до $94,56 за барел. В понеделник цената им се намали с $0,96 (1%) до $92,81 за барел.

Цената на декемврийските фючърси за американския пример WTI на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) всъщото време се подвигна с $1,54, до $88,07 за барел. По време на предходната сесия тези контракти поевтиняха с $1,37 (1,6%) до $86,53 за барел.

Търговците чакат съвещанията на огромните централни банки, отбелязва Bloomberg. Федералният запас на Съединени американски щати ще заключи резултатите от двудневно съвещание в сряда на фона на трайно високата инфлация в Съединените щати. На 3 ноември решение за главния лихвен % в Обединеното кралство ще бъде взето от Bank of England.

В годишния обзор на ОПЕК се споделя, че растежа на търсенето на нефт в света до 2025 година ще бъде приблизително 2,1 милиона барела дневно, през идващите 10 години ще се забави и ще се стабилизира до 2035 година. Според организацията през 2022 година потреблението на нефт в света ще нарасне до 100,3 милиона барела дневно след 96,9 милиона барела дневно през 2021 година Освен това търсенето ще нараства доста всяка година до 2025 година: приблизително с 2,1 милиона барела дневно.

Общата квота за добива на нефт на страните от ОПЕК+ е понижена с 2 милиона барела дневно от ноември по отношение на равнищата от август (съвпадащи с квотите от октомври). Това решение бе взето от алианса на среща на 5 октомври, която се организира присъствено за първи път от повече от две години.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР